Hej! Jag plockade en stor, tvåkilos blomkålssvamp och undrar nu hur man bäst preparerar den för långtidslagring, då jag inte kan sätta i mig mer än en tredjedel av den denna vecka, och inte vill att svampen ska torka ut och bli besk.
Måste jag förvälla den innan jag fryser den? Eller räcker det att rensa och skölja blomkålssvamp och sen bara lägga den i plastlådor och frysa?
Bild 1: http://i.imgur.com/Jegp7HQ.jpg
Bild 2: http://i.imgur.com/9xpDjwF.jpg
Orensad samt rensad och sköljd Sparassis Crispa
Vi skär den i stora bitar, rensar bort obehörigt. Lägger så de stora bitarna i vatten med lite ättika i – så ev matgäster visar upp sig. Sen är det bara att skära i lämpliga bitar, smälta ner (av många kallat förvälla) och sen frysa i vätskeresten. Inte så bra att råfrysa - tycker jag..
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.