Jag skulle inte rekommendera den som matsvamp! I några svampböcker anges att endast unga hattar kan ätas om de steks väl, i andra att den måste avkokas. Den lär vara svagt giftig som rå. Skulle vara intressant att höra vad andra har för “materfarenheter” av denna svamp (diskussionen har säkert förekommit på detta utmärkta forum tidigare men även repriser kan vara nyttiga!).
Det är honungsskivling och jag äter de unga hattarna stekta.
Man kan även koka soppa på unga ex.
Som större blir de ofta beska och kanske onyttiga för magen.
Har i varje fall inte mått illa av dessa men rekommenderar att ni som inte provat dem äter väldigt lite av den om ni nu vill testa.
...och unga “hunungsfärgade” ska de va, inte gamla och bruna!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.