0 544 visningar

4 svar

Rapport om inläggning/skäggriska

H-G

22 nov 2014 kl. 21:58

Återkommer med rapport som utlovat om de inläggningar jag gjort på de myckna skäggriskor som var i år.
Jag fick goda råd på forumet och det blev till slut fyra gurkburkar med svamp. Ingefära, citrongräs, soya, buljong och lök är bara ett axplock av ingredienser till dess konserver.
Slutsatsen blev att speciellt indiska curryblandningar lämpade sig utmärkt, tillsammans med äppelvinäger och kraftig fond blev det lysande. Ett aber är nu i retrospekt att skäggriskan i sig inte tycks smaka något alls, fin konsistens har den och suger åt sig kryddsmak, men svampsmaken lyser med sin frånvaro.
Så det var kontentan.

0

mumrik

23 nov 2014 kl. 00:23

Kul att det blev av att testa! Hur föll citrongräset ut?

0

H-G

23 nov 2014 kl. 19:47

Ursäkta sent svar Mumrik, helgkoma och inget blir gjort.

Jo, citrongräs var en fin accent, det måste till något rejält i botten av kryddningen. Som buljong och speciellt gott var currypasta.

En av inläggningarna började jäsa faktiskt, jag slarvade medvetet med konserveringen. Den burken blev speciellt god, verkar som jäst och bakterier sönderdelar kryddorna och tar fram dem.

Så strunta i atamonen. Så länge det inte är mer än en typ en lök per gurkburk i allafall. Har man mycket grönsaker i inläggningarna skulle jag kunna tänka mig att det blir för mycket jäsning. Min luktade aldrig jäst, den luktade friskt och smakade syrligt. Mums.

0

mumrik

24 nov 2014 kl. 01:12

Du fick till mjölksyrajäsning alltså?

0

H-G

25 nov 2014 kl. 23:20

ja, det gick av sig sjaelvt. Mycket smakligt faktiskt.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone