Tjenare!
Har läst under en tid att Murklor var/är en matsvamp, men under en senare tid läst att det klassas som giftsvamp, när började det klassas som giftsvamp?
Kan man verkligen äta murklor om man tillagar det på ett speciellt sätt?
Sitter och tänker på flugsvamp som man kan äta, bara man tillagar det på rätt sätt.
Tack
Det finns olika arter, både av murklor och flugsvamp, och alla är inte giftiga. Det är alltså inte vit flugsvamp man äter utan en icke giftig släkting.
Stenmurklan är supergiftig och man rekommenderas att avstå ifrån den iom att allt gift inte försvinner hur konstfärdigt man än behandlar den. En del äter dem ändå, men jag skulle tro att de flesta avstår. Toppmurklan, som inte ens tillhör samma släkte, är inte giftig och kan ätas utan avkokning.
http://svampguiden.com/art/visa/Gyromitra_esculenta
http://svampguiden.com/art/visa/morchella_elata
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.