18/9 -06, Saluhallen, Barcelona:
Kantarell: 14, 9 euro/kg (ca 135 kr)
Svart trumpetsvamp 12, 9 e (ca 116 kr)
Trumpetsvampen var fräsch, och tycktes dessutom ha börjat torka vilket ju ger mer för slanten. Kantarellerna var inte direkt nyplockade men ändå OK.
La boceria…
Där kan man gå omkring i dagar för att se alla läckerheter, speciellt allt som plockas upp ur havet.
Minns att man sålde stora mängder riskor där som såg väldigt fina ut. Svamp av många sorter fanns det. Men jag var där i januari, hur går det ihop egentligen? Lång spansk svampsäsong, eller kanske importerat?
Kanske ine är som i Sverige då, där vissa livsmedelskedjor (Tex Willys), INTE köper svensk svamp utan tvings av någon outgrundlig anledning, köpa svamp från Litauen (ser fördjävlig ut för det mesta), ni anar en viss frustration och bitterhet här va, och det är helt rätt, och det är även Willys egna fruktansvriga som tvingas sälja den här (ursäkta uttrycket) skiten.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.