Det är en champinjon, men troligen inte någon av de ätliga.
Ser ut att kunna vara någon art i gruppen kring giftchampinjon. Det finns ett par sällsynta arter med grå-brunfjällig hatt (Agaricus moelleri och A. phaeolepidotus).
Sker någon färgförändring när du skrapar med nageln på foten? Hur luktar den?
OK, de arter som hör till giftchampinjongruppen gulnar, speciellt tydligt på hattkanten och på fotbasen, och lukten är beskriven som “karbol”, “bläck”, “plåster” eller “sjukhus”. Den obehagliga doften blir extra stark om man råkar steka dem. Mitt råd är iaf att inte äta dem. Det är iallafall ingen av de champinjoner som hör till våra matsvampar.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.