Har hittat några svampar som jag inte kunnat känna igen bland alla bilder i Svampguiden. Foten är ihålig, skivorna väldigt vita och täta. Kan det vara ängsmusseron? Vågar vi ta med den i vår svampgryta?
Bor ni södra Sverige? Ser ut som grönriska som växer under bokträd.. Hur som helst ingen matsvamp..
Ängsmusseron passar bra och är som ung ganska god, såväl stekt som stuvad m.m. Hur god är en personlig smaksak.
Jag röstar på höstmusseron.
Det finns faktiskt ännu en möjlig kandidat, blåmusseronen. Om vi kunde få hålla i/lukta på svampen så.. Men vi har bara bilder att se på, ibland inte helt perfekta…
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.