Hej! Jag har alltid fått lära mig att hålla mig till soppar, men tror mig ändå hittat ätliga champinjoner. Luktade ganska svagt när jag plockade dem. Gulnar ej vid beröring. Nu någon dag senare är skivorna snarare bruna än rosa. Ängschampinjon eller snöbollschampinjon kanske? Vågar jag äta dem?
Det är nog ängschampinjon eller närstående art skulle jag tro, men om du ska våga äta dem får du själv avgöra. Låt ingen forumbesökare avggöra vad du ska äta efter att bara ha tittat på bilder och skrivit en kommentar. Gör ett eget övervägande och konsultera helst en bra svampbok (t.ex. Nya Svampboken av Pelle Holmberg och Hans Marklund). Hur som helst verkar det inte vara någon av de giftiga champinjonerna på bilden, så det är ett gott tecken. Här är bilder på en tredjedel av våra ca 40 arter champinjoner vi har i landet: http://svampguiden.com/databasen/lista/agaricus
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.