0 735 visningar

5 svar

Säkert en riska...men...

kjetil

5 okt 2015 kl. 22:29

Säkert en riska jag hittat (eller, många!), och troligen en läcker riska, men om det inte är så, så smakar jag inte på den. Den mjölkar lite vitt mellan skivorna.

Hittat vid Norrtälje under gran och på torr mark.

0

PH

5 okt 2015 kl. 22:37

Jag tycker att det liknar en skäggriska?

0

MaritD

5 okt 2015 kl. 22:38

Håller med om skäggriska

0

kjetil

5 okt 2015 kl. 23:02

Håller med helt och fullt, bra forumet finns! Liknar beskrivning av skäggriska. Nästa fråga, är den värd att tillagas? Har rensat den och ser den ska kokas tio minuter innan tillagning.

0

PH

5 okt 2015 kl. 23:15

Jo skägget ska dras bort också, mitt tips är att helt enkelt salta ner den och använda sen till risksallad!

0

kjetil

6 okt 2015 kl. 07:53

Av-skäggat, saltat och krukat i väntan på bättre tider! Tack för tips och svar!

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone