Nä, det är svårt att avgöra om det är skogs- eller blodchampinjon i det här fallet. I genomskärning rodnar blodchampinjonen kraftigare, men det syns inte på bilderna…
Blodchampinjonen blir starkare eller klarare röd, men ibland är det svårt att avgöra ändå, för det beror också på hur fräsch svampen är. En annan skillnad brukar man kunna se på fotbasen som är något uppsvälld hos skogschampinjon och något avsmalnande hos blodchampinjon. Jag tycker att den du har på bild ser lite uppsvalld ut, så den detaljen tyder i alla fall på skogschampinjon.
Det finns ett par brunfjälliga champinjonarter som är giftiga, men de rodnar inte. Istället gulnar de, särskilt på hattkant och i fotbas, och luktar karbol (ingen angenäm doft).
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.