0 627 visningar

2 svar

Skillnad i smak på olika riskor?

Daniel

7 okt 2015 kl. 09:15

Jag har precis provat vad jag skulle säga var 2 blodriskor, tyckte dem var riktigt goda. men när jag läser om riskor så är det 3 sorter som ger en morots färg i snitt. det jag undrar är hur stor är skillnaden i smak mellan ex blodrisk,läckerriska grönfläckig vinriska?

sen undrar jag varför man säger att den blöder det droppar ju inte direkt saft från dem:p

Blodriska - saknar vanligen gropar i foten.
Grönfläckig vinriska - blöder en morotsfärgad saft som efter 5-10 minuter övergår i vinrött, ofta kraftigt grönfläckig hatt.

0

Daniel

7 okt 2015 kl. 09:16

oops den understa texten skulle inte vara med :P

0

Jonet

7 okt 2015 kl. 11:02

Jag tycker största skillnaden mellan granblodriska och tallblodriska är konsistensen. Tallblodriskan är fastare och aningen godare. Vinriska har jag inte smakat.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone