Hi,
Found these growing on the edge of mixed forest today, gills were white to start with but turning yellowish since picking. Mild but slightly sweet, almost nutty smell.
It’s a Russula for sure, but hard to identify exact species from photos only.
Mild to sweet tasting Russulas are considered edible (except the white and grey to blackish species). But always important to know that this rule only applies to Russula species. A lot of dangerous Amanita species are mild tasting and very poisonous.
Tack Så mycket Michael.
Any good tips for identifying Amanita from Russula?
Thanks again
All Amanitas have a volva at the base. A good website for learning mushrooms:
http://www.mushroomexpert.com/amanita.html
http://www.mushroomexpert.com/russula.html
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.