Hittade denna skönhet växande på roten av en tall igår. Aldrig plockat blomkålssvamp tidigare men tänkte ge det ett försök, tanken att jag skulle ha hittat ngt giftigt slår mig såklart när jag vill servera god mat…kan jac känna mig trygg med att detta är en blomkålssvamp? Tillagningstips?
Japp, Blomkålsvamp. Och en rejäl en! :)
Speciell smak men väldigt god tycker i a f jag.
Jag har bara stekt eller stuvat den än så länge men är säker på att den funkar till många rätter…
Sök här på forumet så hittar du flera förslag som låter riktigt goda.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.