Hej
Jag har en fråga, läste i en bok att man kan frysa råa karljohan och kremlor, är det någon som har fryst råa kremlor , går det bra eller blir de beska kanske efter en tid? Om ni kan dela med oss era erfarenheter skulle jag vara tacksam.
Hej Kisko
Hösten 2014 hittade vi mängder med Karl Johan. Då läste jag att man kunde frysa de små råa. Vi gör många goda grytor där vi använder råa köpechampinjoner som vi bara kastar i några stycken. Jag plockade massor av små Karl Johan -knoppar och fryste in de minsta hela och färska, och de lite större (men fortfarande små) halverade och färska. Jag styckfryste dem på en plåt och hällde dem sedan i lådor. Sen tog vi av dem i våra grytor och det blev så himla bra och självklart godare än köpechampinjoner. Så jag vill påstå att det går att frysa iaf små Karl Johan färska. Dock har vi som sagt bara använt dem i grytor och då hällt i dem utan stekning före.
Lycka till
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.