Hittade denna som verkar vara en tegelsopp, men vill gärna få det bekräftat. Växte i tätt område med både löv och barrträd.
Japp, tegelsopp ser ut att stämma bra. Hur som helst helt säkert en strävsopp i släktet Leccinum, som alla är ätliga, men se till att tillaga den minst 15-20 minuter för att undvika ev. förgiftning som är känt om rå eller otillräckligt tillagad tegelsopp.
http://svampguiden.com/art/visa/leccinum_versipelle
Hackade dem och förvällde dem i ca 15 min. under sjudande värme. Gjorde sedan en sås, med grädde, timjan liter svartpeppar och salt. Var säkert på spisen 30min totalt. Blev mkt. gott. Min första svamp som inte är kantarell. Kul med en annan smak. Tack för svar.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.