Hittade några fina soppar idag men tyckte dom var lite små. När är det läge att gå tillbaka? Nån som ser vilken sort?
Nån strävsopp av foten att döma tror jag.
Det är någon strävsopp, förmodligen tallsopp. De ska vara fasta och små för att passa i matlagningen, och de ska tillagas med upphettning/stekning under minst 15 minuter.
Strävsopparnas fruktkroppar växer till fort, på bara ett par dagar kan den vara övermogen och uppäten av larver, och den som syns på bilden är ärmogen, större/äldre ex blir för mjuka och svampiga.
Perfekt…då tar jag den i morgon. Hur länge kan dom ligga hemma plockade? Hur skall man i så fall förvara?
Soppar blir väldigt fort förstörda om man inte tar hand om dem direkt. Det händer att soppar som har känts fasta och fräscha när de plockats, hinner bli förstörda innan de har kommit hem… Tegel- tall-, asp- och liknande soppar hör väl till de tåligare, men försök i alla fall att ta rätt på dem direkt.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.