Denna artikel dök upp i dagens HD 3/8-2016. Förstår någon vad som avses med påståendet att “många ätliga svampar är lika giftiga”? Lika giftiga som vad? Stenmurklor är både giftiga och ätliga, men de har ju inte säsong nu. (Jag saknar det gamla Svampguiden-forumet väldigt mycket.)
Och här är länken till artikeln: http://www.hd.se/2016-08-03/fa-svampar-i-skogen-ar-atliga
Ja det var en något luddig artikel. “Det är ofta inte farligt att äta en liten bit av en giftig svamp.” Nej men det är ju verkligen inte att rekommendera! Dumt att uppmana folk till att smaka på farliga svampar. För jag tror nämligen att en del kan tolka det så. Annars var det sista i artikeln bra, giftinformation och att man bör spara svampen för identifiering.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.