Jag hittade ett gäng fina mandelriskor. Provade att skiva upp en av dem och steka i smör ganska hårt. Smakade väl egentligen inte nåt speciellt tyckte jag, men det var absolut inte dåligt. Läste sedan att någon menar att det går utmärkt att färskfrysa så det gjorde jag med resten. Några dagar senare köpte jag en bit torskrygg och tinade två svampar för att göra en sås. Hackade dem i bitar och slägnde i en kastrull. De gav ifrån sig mycket vätska och fick sjuda tills det blev torrt, tillsatte lite vatten och lät dem gå en stund till. Sedan gjorde jag en sås på grädde dill lite salt vitpeppar och vitt vin. Smakade väldigt underligt, som läder och an aning rök. Gick inte att äta tyckte jag. Vad kan ha gått fel?
Det brukar gå bra att färskfrysa svamp. Många gör det med kantareller och Karl Johan. Har aldrig hört att det skulle beskt. Låter konstigt att du inte tyckte att mandelriskan smakade något speciellt eftersom den är en av de svampar som har starkast smak…om man tycker om den eller inte är ju sen en smaksak. Är du verkligen säker på att det är mandelriska du plockat?
Det var mandelriska. Men det smakade inte pyton…dock väldigt underlig smak inget jag skulle bjuda på.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.