Hej Per! Svamp innehåller en hel del fibrer, mineraler och spårämnen. Den har lågt innehåll av proteiner, kolhydrater o andra viktiga näringsämnen, men vad jag har förstått så är många av mineralämnena svåra för oss människor att få i oss och där kan svamp vara en bra källa! Vitaminhalten är väl heller inte hög, det C-vitamin som finns förstörs ju eftersom svamp ska tillagas ganska länge. Positivt är att svamp är väldigt mager mat! Du kan också kolla på livsmedelsverkets sajt http://www.slv.se/templates/SLV_DocumentList.aspx?id=10882 där kan man söka pånäringsinnehåll i olika livsmedel. Lycka till!
Har sett tabeller på näringsinnehåll och det verkar ganska nyttigt för flera arter.
Kanske gäller det rå svamp då?
Vad gäller magert så blir det ju en del smör och grädde vid tillagningen, men jag kompenserar det genom att leva nästan utan mjölkprodukter resten av året….
mums!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.