Denna svamp växte i mossan mitt i en granskog. Jag tror att det är en riska. Jag var inne på curryriska, för när jag luktade på den första gången så kände jag en lite kryddig doft, men när jag luktade andra gången så kände jag inget, så jag är osäker på om den verkligen luktade starkt eller om det bara var en inbillning.
Det ser ut som pepparriska helt enkelt… curryriskan har mörkare skivor
Tror också det är en Pepparriska. Mycket användbar som blandsvamp eftersom man brukar hitta många…eller inläggning (som de använder den till i Finland).
Men först måste den avkokas i 10 minuter och sköljas i kallt vatten.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.