Det är honungsskivlingar. Många har fått svåra magbesvär av dem, som möjligen kan hänga ihop med att de varit slarvigt tillagade. Det gäller särskilt en av det halvdussin arter som finns (Armillaria ostoyae, mörkfjällig honungsskivling), men eftersom de inte är så lätta att skilja åt, brukar ingen rekommenderas som matsvamp.
Vill man ändå veta hur den smakar - ta enbart fräscha nyutslagna hattar, lägg dem i kokande vatten ett par minuter, fiska upp dem och låt dem rinna av, stek dem sedan riktigt knapriga, salta dem och provsmaka. Men ät med måtta! Hattarna på bilden har för övrigt passerat bäst före-datum…
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.