Tegelsopp rodnar först för att sedan ganska snabbt bli grå till svart i köttet. Läs beskrivningen här:
http://svampguiden.com/art/visa/leccinum_versipelle
Tegelsopp hör till gruppen strävsoppar, som alla är ätliga efter en ordentlig tillagningstid med upphettning under minst 15 minuter.
En del strävsoppar rodnar och mörknar i köttet (tegelsopp, aspsopp m.fl.) i kontakt med luften, medan köttet hos andra strävsoppar inte ändras alls (björksopp m.fl.). Färgförändringen har ingen negativ inverkan på matsvärdet, annat än att det kan se lite oaptitligt ut med mörka svampbitar om man är känslig för sådant.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.