Hej,
Jag undrar om någon har provat att torka motaggsvampen eller den fjälliga taggsvampen och om det isåfall blir bra? Vi har väldigt gott om den här (Gällivare) och den faller mig i smaken. Har sett att man kan lägga in den som sill.
Bifogar en bild på ett jätteexemplar av motaggsvamp för skojskull, (plockar bara små)
Ypperlig färgsvamp om den får självkompostera på växtplats , ger den eftertraktade blå färgen
Jag har torkat och malt till pulver. Tycker inte det är dumt alls. Som jag skrev i en annan tråd tycker jag inte det smakar som man väntar sig att svamp ska smaka, men det tillför en mustighet i grytor och såser. Man får inte ta för mycket bara. Tycker fjällig taggsvamp har en ganska säregen smak.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.