Fjällig taggsvamp. Ätlig och god!
God råder det väl delade meningar om.
Ja, precis som delade meningar kring tomat, paprika etc.
Hade varit kul att prova och lägga in den som sill! Det kan du testa
Skär i bitar, koka ca 5-10 min i saltat vatten.
Salta svampen och låt den stå i saltlake några dagar. Lägg sedan in som sill: Ättiklag, lök, stött kryddpeppar och lagerblad
Tycker den funkar att göra pyttipanna på. Tillsammans med bacon/rökt sidfläsk och gärna annat kött. Stek fläsket först och stek sen svampen i flottet så den får dra i sig av smaken.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.