Jag har en gräsmatta full med snöbollschampinjoner. Ska man plocka dem när de är små och runda (som köpe-champinjoner) eller när de är stora och fått bruna skivor? Hur använder man dem bäst i mat? Jag hade några fullvuxna i en gryta och tyckte att det blev lite väl mycket svampsmak på den.
Blir de bra torkade eller ska man fylla frysen?
Det står i boken att champinjoner blir bra både torkade och frysta.
Men ät inte för mycket. Snöboll tillhör hör till de champinjoner som lagrar mycket kadmium och innhåller också ett ämne som misstänks vara cancerogent.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.