Kan man äta?
Har aldrig ätit den själv, men det sägs att den kan duga till inläggning (ungefär som sill då).
Om det låter intressant, kan du söka efter receptförslag på fjällig taggsvamp…
Prova min pytt. Stek först bacon eller rökt sidfläsk så du får flott i pannan. Stek sen sakta bitar av svampen så den får dra i sig smaken från fläsket. Sen har du i potatis, lök och gärna annat kött och steker klart. Jag tycker det är gott, men ta inte för mycket svamp. Fjällig taggsvamp har en speciell smak även som inte så stark. Konsistensen är tuggig också, därför bäst med tunna bitar som inte är för stora.
Just fjällig taggsvamp har jag inte provat men däremot har jag just provat motaggsvamp. Stekt i smör med vitlök, salt, peppar och stor klicka creme fraische. Var fruktansvärd gott :)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.