0 814 visningar

8 svar

Blomkålssvamp söker tips

Magisk

22 sep 2016 kl. 15:18

Lyckas inte ladda upp bilden från telefon. Men den har börjat torka och mörknat lite längst ut är detta nått ni brukar ta bort? Står att den inte lämpar sig till torkning.

0

mumrik

22 sep 2016 kl. 16:10

Ingen expert på blomkål, bara hittat den en gång, men rent allmänt skär jag bort sånt som är ankommet på något vis.

Ville bara kommentara det där med att den inte lämpar sig varken för torkning eller frysning. Prova! När jag hittade min läste jag samma sak och klämde alltså i mig jättesvampen på två dagar. Senare läste jag på nåt annat ställe att den blev jättebra torkad och förbannade min dumhet. Hittar jag någonsin en till ska jag både torka och frysa så jag vet sen!

Och om du provar (det gör du ju!) så rapportera jättegärna vad du tycker om resultatet! :-)

0

mumrik

22 sep 2016 kl. 16:12

Just det, läst samma sak, antagligen i samma bok, om röksvamp. Men den provade jag att torka. I mitt tycke blir den precis som färsk, både konsistens och smak blir jättebra. Fort går det att blöta upp den också om man torkat i skivor.

0

Magisk

22 sep 2016 kl. 16:44

Första gången jag hitta den också bra att det går bra att torka den det är säkert 3 bra måltider. Tack er båda för era svar

0

IngemarErlandsson

22 sep 2016 kl. 17:27

Skär bort sånt som verkar dåligt tex torra å mörka partier, dela sen i mindre bitar och skölj noggrant bort grus etc..sen e det bara å fritera!! Googla Pelle Holmberg och friterad blomkålssvamp!!

0

mumrik

22 sep 2016 kl. 18:38

Jag VET ju inte att det funkar att torka. Har bara läst att en del tycker det blir lyckat.

0

IngemarErlandsson

22 sep 2016 kl. 22:34

Nu kanske jag hänvisar ofta till Pelle Holmberg, men han kan det här med recept i varjefall..han skriver att den förlorar en del i smak vid frysning och blir ngt besk som torkad…jag har aldrig sparat nån.. Bara friterat den färsk, men den e ganska seg och broskliknande! Plockar den inte längre pga detta..

0

mumrik

22 sep 2016 kl. 23:02

Jag tyckte den var god. Men inte så himla speciell som jag trodde den skulle vara. Men jag friterade inte, bara hårdstekte.

0

IngemarErlandsson

23 sep 2016 kl. 07:51

Jag hade nog samma upplevelse..doftar mer än den smakar!

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone