Tar mej friheten att berätta lite… :o)
Förrätt;
Stekt vaktel och finsk risk-sallad. Mörkt öl därtill.
Varmrätt;
Grytstekt hare och ungs-stekta potatishalvor med örtkryddor. Krustader med gräddstuvad blodriska samt svart trumpetsvamp. Sås med brunsopp. Rödvin som H-G får fylla i namnet på...
Efterrätt;
Rabarberfromage och en vit beerenauslese.
Det var suveränt gott och himla trevligt! Vi blev “bara” fyra personer; Jag och min karl, H-G som var värd och Totte. Tack för en trevlig kväll - ser fram emot fler sammankomster… :o)
Hehe - den blev inte riktigt som vi tänkte oss. H-G hade ingen elvisp så vi fick ta en stavmixer för att vispa grädden och det var inte så käckt… Det blev inget “fluff” utan helt plötsligt var det på väg att bli smör av grädden!! Smaken var helt ok, men konsistensen var inte som förväntad…
En annan rolig effekt var att den lilla beska som var kvar i riskorna orsakade kortslutning i smaklökarna så när vi öppnade rödvinet till varmrätten och smuttade på det smakade det SAFT!!! Helsnurrigt!! :D
O inte nog med att det var både gott sent o trevligt nu ska vi ha kräftskiva men utan svamp, möjligtvis att man blir en själv i kväll hehe ;)
Jag tyckte att vinet PMC Beerenauslese till rabarberfromagen var en hitt alltså, gör gott!
Vi får göra om detta helt klart!!
Förrätten;
Staropramen dark (öl), vin hade inte passat till risksalladen. Förträfflig kombination faktiskt dessutom var pepparotskrämen en höjdare.
Huvudrätten:
Det vart harrygen enbart till det ruskigt goda krustader, speciellt de med svart trumpetsvamp. Mkt god svamp. Vinet blev ett kraftigt Hidden Rock följt av Mezzacorona Marzemino. Det senare vinet passade bättre. Svart trumpetsvampstuvning tog vi giriga sen och kladdade på potatisarna när sövlet tagit slut. Sås var därtill också, en roux spädd med harsky och grädde
Efterrätten.
Ina hade gjort en riktigt krämig rabarberfromage därtill gjorde sig PMC Beerenauslese Cuvée 37cl alldeles utmärkt. Chateau Menota kan rekommenderas också.
Nu satt vi inte bara och åt och stirrade rakt ut i luften utan vi hade en del diskussionsämnen bl a olika svampars lämplighet och ärbarhet, kom efterhand även in på behovet av en svampklubb i Göteborg. En god idé så man kan lära sig olika svampar direkt ute i naturen av någon kunnig och även att presumtiva nybörjare kan slussas in svampfrenesin. Kanske något att fundera på? Diskuterade vi inte också kombinationen vilt och svamp? Alla hade ett intresse av att även ta tillvara inte bara den svamp som naturen skänker utan även de vilda djuren.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.