Hittade och plockade Toppmurkla i min trädgård i centrala Jönköping.
Nu undrar jag hur jag vet att svampen inte är för gammal/dålig. När jag delade dem så är vissa gul-grå andra mer röda i köttet och andra vita.
Vill inte förstöra skörden med dålig svamp när jag torkar och sen ska äta dem.
Svårt att säga när toppmurklor är för gamla för att äta. Men jag skulle lukta, smaka och känna på dem. Om några delar är mjuka, luktar illa, är angripna är missfärgade så ska de skäras bort och kastas. Sedan ska de helst inte ligga på tidningspapper och torka om trycksvärtan innehåller olämpliga ämnen. Bättre att använda något nät och hänga dem i luften eller helst använda en svamptork.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.