Detta är ett enkelt recept jag brukar köra till vardags.Vet inte om du är ute efter en fin förrättsoppa? då har jag andra förslag på det isåfall.Lycka till med soppan.
Trattkantarellsoppa
INGREDIENSER
(4 portioner)
#
2 dl (cirka 60 g) rensad svamp (alt 2-3 msk torkad svamp)
#
4 st charlottenlökar
#
smör
#
1/2 l grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond på flaska)
#
4 dl grädde + 4 dl mjölk
#
cirka 1 msk mjöl, till redning
#
salt och vitpeppar
#
sherry eller portvin (vitt), t ex Amontadillo sherry eller OffleyPort Cachucha
Så gör du:
#
Använder du torkad svampen, så ska den blötläggas i lite vatten cirka en timme. Låt svampen rinna av. Färsk svamp skärs i bitar.
#
Skala och finhacka löken.
#
Fräs lök och svamp mjuka i lite smör på svag värme i en kastrull.
#
Slå på grönsaksbuljongen och 7 dl av gräddmjölken. Koka upp och sjud soppan några minuter.
#
Vispa eller skaka samman resten av (1 dl) gräddmjölken och mjölet till en redning. Rör ner redningen i soppan och låt koka försiktigt i 5-6 minuter.
#
Smaka av med salt, vitpeppar och sherry/portvin.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.