Ja, skålröksvamp verkar rimligt.
...och den är ätlig. Har dock inte provat själv men har ätit vårtig röksvamp och gissar att de smakar ganska lika…dvs inte så mycket men kan användas för att dryga ut andra svampar
Många röksvampar är i helt ungt och fast, ”vitt” stadium mycket goda att äta, separat och rätt tillagade. Skala och skiva dem tunt (c 4-5 mm) och gyllenstek skivorna i SMÖR eller annat favoritfett, salta och njut! Passar bl.a. bra på knäckebröd. Ingen lämplig blandsvamp. Gyttrad röksvamp är tyvärr inte alls god!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.