Frysa kan man göra men torkning tror jag inte är så lämpligt.
I nya svampboken står att röksvamp inte lämpar sig för varken det ena eller det andra. Jag har fryst jätteröksvamp. Blev inte så bra, smaklös. Jag har torkat mindre röksvampar i tunna skivor i torkapparat, som chips ungefär. Det blev superbra! Som färska. Tyvärr upptäckta jag det efter att jag förstört jätteröksvamparna.
Eftersom alla röksvampar är lika i konsistens och struktur tror jag att det bör gå bra att torka jätteröksvamp också. Skiva tunt och skär sen i mindre bitar. Tänker jag göra nästa gång jag trillar på nån. Men för säkerhets skull, testa båda metoderna så vet du säkert sen. Och rapportera gärna hur du tycker resultatet blir!
Mitt röksvampstillagningsförslag här: http://svampguiden.com/forum/visa/257488
rekommenderas.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.