Äntligen har jag hittat Goliatmusseron men hur ska den tillagas/ förvaras?
Här kanske du kan hitta lite tips:
http://www.tasteline.com/ingrediens/goliatmusseron/
https://taffel.se/blog/goliatmusseron
https://norecipes.com/matsutake-mushroom-risotto-recipe
Googla “matsutake recipe” så får du många träffar på recept.
Den går att torka men anses kanske bäst som färsk av vissa.
Tack Michael! Ska kolla förslagen! Har du provat något själv?
Ja, jag har provat goliatmusseron men inte någon av recepten ovan. Jag äter sällan musseroner överlag. Jag gillar mer riskor, kremlor, blek taggsvamp och trumpetsvampar m.fl.
Återkom gärna med smakbetyg och vilket recept du testat.
Provade att grilla den färsk med lite olivolja och salt men det var väl sådär!, lite segt och nästan frän smak! Testade även att göra en soppa (använde bara en svamp, tunt skivad) och det blev supergott däremot! Recept : http://www.earthy.com/Matsutake-Mushroom-Chowder-recipe-by-Earthy-Delights.aspx
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.