Hej, jag har egentligen två frågor om kantarell.
1. Plockade igår en liter ungefär, ligger nu i kylen. Jag har förstått att torkning gör svampen seg och frysning gör svampen besk. Nu till problemet. Jag bor i Frankrike och flickvännen (kock) skulle gärna vilja ha egenplockad kantarell. Jag flyger ner om 2 dagar och undrar om kantarellen håller tills dess. (Med mellanlandning är flygrutten 5 timmar) jag flyger utan bagage också så kan inte ha de i någon form av vätska. Hur ska jag göra?
2. Någon som vet om det ens är okej att flyga med svamp i handbagaget?
Väldigt tacksam för svar! Ha annars en riktigt trevlig fortsatt höst!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.