Jag har plockat massa karljohansvamp och håller nu på att koka in dem inför stuvning. Märker dock att själva inkokningen tar en del. Kan jag nöja mig att koka in allt och sedan förvara svamparna i kylen under natten och sedan fortsätta med att göra stuvning i morgon bitti? Eller finns det risk att de inkokta svamparna blir dåliga under natten?
* Tar en del TID menade jag i inlägget ovan.
Ja, inkokta eller förstekta svampar håller sig bra i kylen i minst ett par tre dagar om kylen är kall. Tänk dock på att försöka kyla ned dem så snabbt som möjligt, vilket kan vara extra svårt om det gäller stora mängder. Se bara till att allt hinner svalna innan du ställer det i kylen så inte alla kylvaror blir uppvärmda.
Tack för ett snabbt och uttömmande svar! Då slipper jag stå uppe halva natten.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.