Hej,
Jag plockade i dag ett antal svampar som jag tror är gyllensopp. Jag borde ha lämnat dem, då jag nu förstått att det är en sårbar art. Jag är tämligen säker på att det är gyllensopp. Hatten är klibbig, hatthuden citronsur.
Men när de nu är plockade: vet någon huruvida de är ätliga? Eller goda, för den delen? Och finns det någon risk att jag har fel, och har förväxlat med något giftigt eller på annat sätt oätligt?
Svanpen plockades i Huddinge.
Stort tack på förhand.
Visst ser det ut som gyllensopp, men vet inte om den är ätlig eller inte.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.