De kändes ganska hårda i konsistensen. Kort fot, brunaktig färg och mild smak. Vilken art kan de vara?
Det är en kremla, men inte helt lätt att säga vilken art. Läs mer om kremlor:
http://svampguiden.com/kremlor/
Ett tips är att kolla närmare på mandelkremla, eller gransillkremla (om den blir gulbrun i fotmärgen när du petar med fingret).
Tack, ska göra det. Finns det någon bra bok du kan rekommendera om man vill lära sig mer om kremlor? Han läst att man inte enbart bör kunna identifiera att det är en Kremla samt göra smaktestet för att avgöra ärlighet.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.