Hej! Har fått med mig en hel hög stensopp hem från skogen. Det jag noterat nu när jag rensar är att de flesta exemplaren har någon typ av mögel (gult) underst ner på foten. I övrigt är de inte angripna och är fina och fasta. Har bara skurit av detta med lite marginal. Rätt, fel? Ska man slänga direkt?
De bruna och gula delarna i köttet kan skäras bort. Orsakas ofta av en parasitsvamp som heter gul svampsnylting.
De delar som är fasta/hårda i konsistensen och luktar gott kan behållas, så det ser ut som du har gjort rätt.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.