Jag har precis börjat lära mig lite nya svampsorter. Jag är ganska säker på att detta är Blodriska, den blöder morotfärgat. Vågar jag tillaga den? Isf. hur? Finns det några förväxlingssvampar som liknar den?
Om den blöder morotsfärgat så kan du vara lugn. Inget att förväxla med. Det är en blodriska. Det finns två arter - tallblodriska och granblodriska - men de är båda lika ätliga och goda. Jag steker dem i smör med lite salt på. När de finns i större mängd torkar jag dem.
Tack för svaret! Vad roligt med en ny sort som känns säker! Jag ska genast ut och plocka dem, om ingen annan hunnit före.. ;-P
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.