Ettersom ingen har klart å komme med noen gode råd til meg, så har jeg funnet ut dette selv.
For dere som også kan ha innteresse av dette så er salting av sopp en ypperlig oppbevaringsmetode.
150-200 gram grovt salt pr kilo sopp, stål-, glass- eller plastdunk er hva du trenger. Lagret i kjeller/kjølerom holder soppen seg i det uendelige (flere år).
Forvell soppen først, men råsalting på fersk sopp er også OK.
Pass på at soppen holder seg under saltet/saltlaken - legg en stor stein eller annet tungt på tallerken oppå soppen.
Når du tar av saltsoppen, kan du etterfylle med litt mer salt.
Soppen vannes ut etter smak, som du vanner ut spekesild.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.