0 1547 visningar

2 svar

Äta riskor

Fridan

16 sep 2017 kl. 14:53

Ny på det här med riskor men hittade några jag tror kan vara blodriska? Blöder orange/rött och har blivit lite kantstötta och grönblå då de låg underst i korgen. Doftar starkt/pepprigt. Goda? Förväxlingssvamp?

0

Antonio

16 sep 2017 kl. 15:45

Blodriska
Jätte goda att steka
Men ännu bättre att marinera eller som salta svampar
Räknas sim bästa salta svampar i östra Europa

1

mumrik

16 sep 2017 kl. 15:47

Jadå. Ät på du.
Det gröna är inte farligt vad jag vet, men det gör att det blir svårt att rensa dem, man ser inte maskhålen så lätt. Brukar spara potatispåsari och klippa ner dem så de inte är onödigt höga.n Tar med mig en bunt ut med en gummisnodd runt. Tar nästaningen plats alls. Bra att sortera svamp i och man kan ställa lite skörare svampar lite för sig i korgen så de inte skadas så lätt.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone