Utifrån vad jag kan see så är en av dem ätliga, om alla är soppar så kan du smaka på en liten bit av dem och om de är avsmakliga så är de dåliga svampar.
Soppar är inga farliga,
De enda som kan skada är djävulssopp och falsk djävulssopp.
Sen så finns det eldsopp som är god om du förvällt den ett par gånger,
Pepparsopp som smakar som pepparsprej och bara får maten att smaka skit,
Och sedan gallsopp som smakar galla.
Resten av alla soppar smakar antingen gott eller ingenting.
Visst är det karljohan, men använd bara fasta exemplar som luktar gott. Den nedersta ser ut att vara lite angripen av gul svampsnylting som gör att köttet blir mjukt och illaluktande och bör då inte ätas: http://svampguiden.com/art/visa/boletus_edulis
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.