Plockades idag (24/9) i Uppland. Ljusbrun hatt, ca 4-5 cm, inga fjäll. “klasar” ca. 1 kg. på ett ställe. Gles blandskog. Växte på murkna grenar (urgallring?)
Jag åt en liten smörstekt. Inte så speciellt delikat…
Jag antar någon sorts röksvamp?
Gyttrad röksvamp är inte god!
Ja, en typ av röksvamp. Personligen tycker jag att alla röksvampar är goda smörstekta men det är en smaksak. Det viktiga är att de är vita på insidan.
Gör svampchips av goda röksvampar.
Just den här sorten har jag inte använt men annars så är det jättegott att använda röksvamp som chips eftersom du själv väljer din kryddning.
Skiva så tunt det går.
Stek i olivolja som du har smaksatt med något du tycker om.
Örtsalt, vitlök, chili mm mm
När de har kallnat så är de knapriga som chips.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.