Jag har hittat en vit sopp som jag trodde var en Vit björksopp.
Mild smak.
När jag skar genom foten så blev det rosa i snittet.
Finns det många andra vita soppar med mild smak?
Kärrsopp tror jag inte på.
(Björksopp borde väl inte bli rosa vid snitt?)
Jag bifogar 2 bilder, tyvärr tagna med blixt och jag hade redan skurit i den för att göra soppa:)
Hoppas att det går att se något.
Kärrsopp, Leccinum niveum (=holopus) tycker jag verkar stämma väldigt bra, med tanke på den svagt grönaktiga tonen på hatten, och de blå-blågröna fläckarna i köttet vid fotbasen.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.