Förmodligen har de legat för tätt och dessutom alldeles för lång tid, de kan ha börjat ruttna. Effekten kan då bli magförgiftad istället för svampförgiftad. Nedbrytningsprocessen börjar nämligen redan när du plockar svampen från marken, microorganismerna gör sitt jobb och det snabbt. Svamp skall torkas relativt fort och här pratar vi alltså inte om flera dagar utan högst 1-2 dygn. Att som Pia, som också svarat dig, ange att man bör rör om minst 1 g per dag räcker inte. Har du ingen elektrisk svamptork så bör du titta till svampen regelbundet och då plocka bort allt som inte ser fräscht ut, dvs de som svartnar, är alldeles för blöta för att överhuvudtaget kunna torka inom rimlig tid etc. Rädda det som räddas kan och ta hellre och förväll och frys in istället för att torka när du plockat så mycket.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.