Fann dessa i gräsmark under hassel på vår tomt igår (Gäddeholm, Västerås). Ek, ask och klibbal finns nära. Hattar 5,5-8,5 cm i diameter. Fot 3,5-4 cm hög och fast. Vit mjölksaft från skivorna, som inte ändrade färg vid tumning. Några skivor grenade. Vitt kött. Hattytan med några mindre röda fläckar på den ena. Skarp smak. Tror det är en riska, men vilken? Granriska och pepparriska har skarp smak enligt boken Svampar. Kan det vara någon av dem eller är det någon annan art?
Har du kollat hasselriska?
Tack! Biotopen stämde inte på mina förslag och bläddrade förbi den uppenbara hasselriskan, då den var avbildad med gul hatt i boken Svampar. Så vi kör på hasselriska!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.