Hittade denna på Gotland i medelålders gallrad tallskog med mycket ormbunkar där de växer i rikliga mängder. Det finns även gott om trattisar i samma område. Jag hade gissat på Eksill- eller Sillkremla, men den är så het och skarp/besk vid smakprov att jag börjar tvivla. Är nybörjare på Kremla, men vill gärna testa då den sägs vara god. Den verkliga färgen syns bäst på bilden med trattisarna.
Rödlila på foten? Gulaktiga lameller (med kanske en och annan fuktdroppe)? I så fall kan det vara tårkremla (Russula sardonia). Den växer med tall.
Ok, det skulle det kunna vara. Gissar att den int är nån delikatess då. Tack för input
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.