Det ser ut att kunna vara unga, fina ex av pudrad trattskivling som uppskattas mycket olika av olika människor - jag gillar den!
Tycker du om den, JanAUpssala? Man avråder ifrån att äta den idag. Jag har ätit den en gång men aldrig mer eftersom jag kände mig spyfärdig mitt i natten. Jag kräktes inte men det var obehagligt. Varför jag provsmakade den var för att svampförfattaren Klas Jaederfeldt skrev i sin svampbok att han själv tyckte att det var en riktig god matsvamp.
Klas och jag är så pass gamla och erfarna (80+) att vi lärt oss/vet hur man ska tillaga olika svamparter för att få ut det bästa möjliga av dem!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.