Javisst! Det har varit gott om ovanligt vackert gyttrade skapelser denna höst!
Jag torkar aldrig mattaggsvampar utan smälter ner och fryser in! Och så kan man sylta svamp oxå, även taggsvamp.
Jag tycker det är synd att äta upp så rara ärter - och har tagit vara ffa på utställningsexemplar - och av ett ev överflöd!
Nu förstår jag inte alls? Har du aldrig ätit den eller bör den ej plockas? Denna svamp var ca ett kilo och vi tog den vare sig den var den var ätbar eller ej då vi inte kunde hänga kvar på stället i väntan på svar.
Smaken är: Gudomlig! Solroskärnor tyckte vi båda. Lätt en av de godaste vi har smakat av. Vi hoppas att hitta fler!
Hur stor var den? På bilden ser den jättestor ut jämfört med korgen i bakgrunden. Men korgen kan ju vara liten och perspektivet kan luras. Avis i alla fall.
Ja, vad säger man? Typ 2,5 liter eller som en extremt stor blomkålsvamp. Det blev ett jättehögt berg i en stekpanna på 27 cm
Den nya vi hittade var typ 7dl.
Tack, jätteroligt fynd var det i alla fall. Skulle tipsa om extremt blöta stubbar. Gärna stubbar som är mer eller mindre runt vatten.
Hoppas du hittar den!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.