Skogsvandraren
13 maj 2018 kl. 00:49
Hej! Jag vet att eldsopp som rå är något giftig, samt om man äter den i kombination med någon alkoholhaltig dryck, men jag förstår ändå inte. Om man tillreder den noga och avstår från alkohol och förväxlar den inte med djävulssoppen så är det väl ingen fara tycker jag. Blodsoppen är ju också lite giftig rå men den ses som en god och omtyckt matsvamp, och den brukar också förväxlas med djävulssopp för ovana svampplockare. Men är det någon här som äter eldsopp? Har läst i Klas Jaederfeldts svampbok att han gör det.
Det är mest gamla fördomar. Jag äter gärna eldsopp men ordentligt och länge tillagad dvs stekt i små bitar minst 20 minuter. Då är den lika bra som blodsopp. Att den skulle vålla problem ihop med alkohol finns det inga belägg för. Det handlar nog om att otillräckligt tillagad svamp ger påfrestningar på metabolismen vilket också alkohol gör.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.